Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preminuo glumac čiju je karijeru obilježila uloga Tinky Winkyja

tinky-winky

Prije nego je postao ljubičasti Teletubbies s crvenom torbicom, Simon se bavio baletom.

Simon Shelton Barnes preminuo je u 52. godini, samo četiri dana nakon što je proslavio rođendan. Simon je bio u braku s glumicom Emmom Robbins, a prije nego što je postao jedan od Teletubbiesa, bavio se baletom.

Simon je još ovog Božića bio dobrog raspoloženja i putem Facebooka svima zaželio sretne praznike.

Simon nije bio prvi glumac koji je tumačio ljubičastog Teletubbiesa, a ulogu je preuzeo 1997. kada je njegov prethodnik Dave Thompson dobio otkaz jer “njegova interpretacija uloge nije bila prihvatljiva”.

Simonova nećakinja Emily Atack na Instagramu je objavila njegovu fotografiju iz plesnih dana i napisala: “Moj predivni ujak Simon Barnes oduzet nam je posve iznenadno. Bio je drag i talentovan i voljeli su ga svi koji su ga poznavali”, piše Daily Mail.

Iako je Barnes isprva oklijevao oko prihvaćanja uloge Tinky Winkyja, kaže da se zbog nje kasnije osjećao kao član The Beatlesa jer je dobio toliko lijepih poruka i od djece i od odraslih.

Jednom prilikom izjavio je: “Počeo sam karijeru kao plesač baleta i tek sam se počeo baviti koreografijom. Mislio sam da je gluma u Teletubbiesima riskantan potez, ali isplatio se”.