SHOWbuzz

Imao 106 godina

Preminuo glumac, producent i redatelj Norman Lloyd

12/05/2021

Ljubitelji filma pamtit će ga kao prikrivenog zlikovca u “Saboteru” Alfreda Hitchcocka, američkom špijunskom trileru iz 1942.

Američki glumac, producent i redatelj Norman Lloyd, čija je dugogodišnja karijera uključivala suradnju s legendama poput Charlieja Chaplina i Alfreda Hitchcocka, umro je u dobi od 106 godina, objavili su američki mediji.

Lloyd je umro u svom domu u četvrti Brentwood u Los Angelesu u utorak, rekla je njegova menadžerica Marion Rosenberg za Associated Press. Variety je objavio da je Lloydovu smrt potvrdio njegov prijatelj i kolega producent Dean Hargrove.

Lloydova karijera trajala je oko osam desetljeća.

Poznat je po ulozi u medicinskoj dramskoj TV seriji “St. Elsewhere” u kojoj je utjelovio Daniela Auschlandera u šest sezona 80-ih godina.

Nakon toga je glumio liječnika Isaaca Mentnora u znanstveno-fantastičnoj TV seriji “Sedam dana” od 1998. do 2001. godine.

Ljubitelji filma pamtit će ga kao prikrivenog zlikovca u “Saboteru” Alfreda Hitchcocka, američkom špijunskom trileru iz 1942. godine.

Legendu nijemog filma Charlieja Chaplina upoznao je na teniskim terenima 1940-ih, a 12 godina kasnije je zaigrao u njegovu filmu “Svjetla pozornice”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.