SHOWbuzz

U 92. godini

Preminuo legendarni komičar Jerry Stiller

11/05/2020

Osim po ulozi u "Seinfieldu" ostaće upamćen i po tumačenju lika Arthura Spoonera u izuzetno popularnoj seriji "Kralj Queensa"

Američki komičar i glumac Jerry Stiller, koji je počeo karijeru pedesetih godina prošlog vijeka sa suprugom Anne Meara, a kasnije se devedesetih ponovo proslavio ulogom Franka Costanze u televizijskoj seriji “Seinfeld”, umro je u 92. godini, potvrdio je u ponedjeljak njegov sin Ben Stiller, prenosi Anadolu Agency (AA).

“S velikom tugom moram reći da je moj otac, Jerry Stiller, umro prirodnom smrću. Bio je divan otac i djed i odani suprug Anne skoro 62 godine. Silno ćeš nedostajati. Volim te tata”, napisao je na Twitteru Ben Stiller, također poznati komičar i glumac.

Jerry Stiller bio je multitalentovan glumac koji se pojavljivao u velikom broju filmova, a napisao je i autobiografiju “Oženiti se za smijeh” o svom braku s Meara koja je preminula 2015. godine.

Osim po ulozi u “Seinfieldu” ostaće upamćen i po tumačenju lika Arthura Spoonera u izuzetno popularnoj seriji “Kralj Queensa”.

Jerry Stiller rođen je 8. juna 1927. godine u New Yorku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.