Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski pjevač

Preminuo Massimo Savić

Zagreb: Nina i Massimo nastupili na otvorenju novog Hyundai centra
19.03.2019., Zagreb - Svecano otvorenje novog Hyundai centra u Ljubljanskoj aveniji 4c. Uz visoke uzvanike iz Hyundai Motor Company i drzavne duznosnike dogadjaju su nazocili i igraci hrvatske nogometne reprezentacije. Massimo Savic.rPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe”, objavile su njegova supruga i kći na njegovoj službenoj stranici

Preminuo je Massimo Savić, objavila je njegova porodica. Imao je 60 godina.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.

Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti.

Zauvijek ćemo biti tvoje cure.

Eni i Mirna”, objavile su njegova supruga i kći na njegovoj službenoj stranici.

Tužnu vijest potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća, objavio je Jutarnji.

Hrvatski pjevač i kompozitor Massimo Savić rođen je u Puli 1962. godine. Godine 1982. osniva art rock grupu Dorian Gray s kojom 1983. objavljuje album “Sjaj u tami”, a godinu dana kasnije i “Za tvoje oči”.

Od 1986. nastupa samostalno te izdaje albume „Stranac u noći“, „Elements“, „Massimo“, „Vještina 1“, “Vještina 2”, “Sunce se ponovo rađa”, „Dodirni me slučajno“, “1 dan ljubavi” i “Sada”.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri sarađivao je s mnogim glazbenicima, među ostalima i s Arsenom Dedićem.

Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za mušku vokalnu izvedbu, s prvog Porina dobio je 2004. za izvedbu skladbe “Znam zašto te osjećam”.