Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ernie Lively

Preminuo otac slavne glumice, zajedno su glumili u filmu

lively

Prije negoli je postao glumac, Ernie Lively bio je profesor engleskog jezika i književnosti, ali i kapetan u američkim marincima, te je čak učestvovao u Vijetnamskom ratu

U 75. godini života, od komplikacija zbog srčanog zastoja, u Los Angelesu je preminuo glumac Ernie Lively, koji je svoju holivudsku karijeru započeo davne 1975. godine u dramskoj seriji “The Waltons”.

Poznato lice iz mnogobrojnih televizijskih serija, ali i filmova, poput “Zagonetna smrt”, “Turner i Hooch”, “Air America”…

No, mnogi ga se i dalje sjećaju po ulozi u filmu “Čarobne hlače”, u kojem je glumio oca svojoj kćeri iz stvarnog života, Blake Lively.

Upravo je ona jedna od njegovo petero djece koje je dobio u braku s Elaine Lively, a s kojom je proveo sretne 42 godine, a Blake nije jedina koja je krenula njegovim glumačkim stopama, već su isto napravili i Eric, Robyn, Lori i Jason Lively.

Prije negoli je postao glumac, Ernie Lively bio je profesor engleskog jezika i književnosti, ali i kapetan u američkim marincima, te je čak učestvovao u Vijetnamskom ratu. Problemi sa srcem javili su mu se već 2013., kada je podvrgnut i operaciji zahvaljujući kojoj je postao prvi čovjek koji se podvrgnuo takvoj vrsti terapije.

Riječ je o operativnom zahvatu koji uključuje ubrizgavanje njegovih vlastitih matičnih stanica u srce kako bi se oporavili oštećeni mišići i arterije.