Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TRI PROJEKTA

Pretpremijere serije na 26. Sarajevo Film Festivalu

sff bosanski cilim9

U programu Pretpremijere serije publika će imati priliku ekskluzivno na filmskom platnu pogledati prve dvije epizode prvih sezona, te susresti se s ekipama serija “Kosti”, “Mama i tata se igraju rata” i “Močvara”

U sklopu ovogodišnjeg programa Pretpremijere serije 26. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljene tri serije koje gledatelji širom regije željno iščekuju, a koje će se tek u sezoni jesen/zima naći na programima regionalnih TV kuća, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka postavka i visok produkcijski nivo.

U programu Pretpremijere serije publika će imati priliku ekskluzivno na filmskom platnu pogledati prve dvije epizode prvih sezona, te susresti se s ekipama serija “Kosti”, “Mama i tata se igraju rata” i “Močvara”.

Dramske serije u ovom programu međusobno se natječu za Nagradu publike, čiji je sponzor BH Telecom.

Rađena prema tekstu Nikole Pejakovića, scenariste serije “Vratiće se rode”, i u režiji Saše Hajdukovića, dolazi nam lokalna produkcija, serija “Kosti”. Dio trilogije, serija prati dvojicu otuđenika koji, pogođeni ratnim traumama, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo.

Festivalska publika će imati priliku pogledati i epizode serije “Mama i tata se igraju rata”, u produkciji RTS-a i Filmkombajna. Režiju potpisuju Gordan Kičić i Vladimir Tagić, jedan od autora popularne serije “Jutro će promeniti sve”.

U programu se također nalazi i serija “Močvara” redatelja Olega Novkovića, sa sjajnom regionalnom glumačkom postavkom, s Goranom Bogdanom, Stefanom Trifunovićem i Borisom Isakovićem u glavnim ulogama.

Program Pretpremijere serije isključivo je posvećen regionalnim dramskim serijama. Profilisanje je rezultat rasta i razvoja ovog festivalskog programa kroz izrazito uspješnu saradnju CineLink Drame, festivalske platforme za razvoj TV serija, i programa Pretpremijere serije – u kojem se prikazuje finalni proizvod.

Sarajevo Film Festival ulaže u ovaj segment, ali i slijedi sve prisutniji trend produkcije i gledanosti regionalnih televizijskih dramskih serija.