Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"The Post"

Prijatelj Keanua Reevesa tvrdi da je glumac dobar dio zarađenog podijelio

New Project – 2022-01-20T102110.350

Keanu je na glasu kao jedan od glumaca s kojim svi žele raditi, ne samo zbog darežljivosti, već zato što nikoga ne podcjenjuje i sve smatra jednako važnim za uspjeh filma

Glumac Keanu Reeves na glasu je kao jedan od najdarežljivijih holivudskih glumaca, a u karijeri je zaradio oko 315 miliona dolara. Njegov prijatelj tvrdi da je veliki dio tog novca podijelio.

Otkrio je to za The Post glumčev prijatelj, a kao razlog toga naveo je da je Reevesu “veoma neugodno što toliko zarađuje”.

“To je nešto zbog čega je njemu veoma neugodno. Većinu tog novca Keanu je podijelio ljudima kojima je potrebno i za to tek rijetki znaju. On je itekako svjestan koliki je sretnik, no za razliku od ostalih holivudskih megazvijezda, ne uzima to zdravo za gotovo”, rekao je.

Glumac je, otkriveno je u decembru, donirao 70 posto zarade od svog filma Matrix za istraživanje i pronalazak lijeka za oboljele od leukemije. Osim toga, uživa kupovati i darivati svoje saradnike, porodicu i dobrotvorne udruge.

Tako je dao 20.000 dolara bonusa iz svog džepa jednom zaposleniku na setu Matrixa, koji se našao u finansijskom problemu.

Također, dvanaestorici kaskadera iz filma Matrix Reloaded poklonio je Harley Davidson motore, a na snimanju četvrtog nastavka Johna Wicka poklonio je članovima svoje kaskaderske ekipe skupocjene satove Rolex Submariner s posvetom.

Keanu je na glasu kao jedan od glumaca s kojim svi žele raditi, ne samo zbog darežljivosti, već zato što nikoga ne podcjenjuje i sve smatra jednako važnim za uspjeh filma.