"Guardian"

Princ Harry u autobiografiji tvrdi da ga je brat fizički napao zbog supruge

harry meghan

Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao “teškom”, “bezobraznom” i “toksičnom”

Princ Harry u svojoj knjizi “Spare” tvrdi da ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan Markle, objavio je Guardian.

U svojoj dugo očekivanoj autobiografiji do koje su došli novinari Guardiana, princ Harry je naveo da se sukob dogodio u njegovom domu u Londonu 2019. godine i ostavio ga s vidljivom ozljedom na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod.

“Sve se dogodilo brzo, tako brzo. Zgrabio me, strgao mi ogrlicu i oborio me na pod. Pao sam na pseću zdjelicu koja je pukla pod mojim leđima, njeni komadići zarezali su se u mene… Ležao sam na trenutak, omamljen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe”, napisao je Harry o incidentu koji se navodno dogodio u Nottingham Cottageu još 2019. godine.

Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao “teškom”, “bezobraznom” i “toksičnom” – što su komentari za koje je mlađi brat rekao da ponavljaju “priče medija” o njegovoj supruzi.

Prema Guardianu, “ova scena jedna je od mnogih nevjerovatnih scena” opisanih u Harryjevoj autobiografiji pod naslovom Spare koja bi trebala biti objavljena 10. januara. Britanski list je objavio da je uspio dobiti primjerak knjige uprkos “strogim sigurnosnim mjerama prije objavljivanja”.