Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud u Budvi

Priznao krivicu: Rambo Amadeus kažnjen zbog uvredljivog ponašanja prema Lejli Kašić

rambo amadeus dnevnica
Foto: Facebook

Predsjednik i portparol Suda za prekršaje u Budvi, Marko Đukanović, saopštio je za RSE da su se okrivljeni i njegov branilac odrekli prava na izjavljivanje žalbe protiv odluke suda

Muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, novčano je kažnjen sa 750 eura i 30 eura sudske takse zbog “drskog, bestidnog i uvredljivog” ponašanja prema pjesnikinji i producentkinji televizijske emisije “Dnevnica” Lejli Kašić, saopšteno je iz suda za prekršaje u Budvi Radiju Slobodna Evropa.

Kašić je u martu ove godine podnijela prijavu protiv Pušića zbog seksualnog uznemiravanja tokom snimanja televizijske emisije “Dnevnica”.

Muzičar koji je optužen da se 10. marta 2023. godine, na javnom mjestu u Bijeloj, kod Herceg Novog na jugu Crne Gore, ponašao naročito drsko, bestidno i uvredljivo prema oštećenoj Kašić, priznao je krivicu pred Sudom za prekršaje u Budvi, odnosno odjeljenju tog suda u Herceg Novom.

Glavni pretres održan je 7. septembra, a presudu protiv Pušića izrekao je sudija Andrija Vojvodić.

Predsjednik i portparol Suda za prekršaje u Budvi, Marko Đukanović, saopštio je za RSE da su se okrivljeni i njegov branilac odrekli prava na izjavljivanje žalbe protiv odluke suda.

Prema Zakonu u javnom redu i miru za grubo vrijeđanje, naročito drsko, bestidno ili uvredljivo ponašanje, predviđena je kazna od 250 eura do 1.000 eura ili zatvor do 60 dana.

UNICEF čiji je Pušić bio ambasador dobre volje suspendovao je saradnju sa njim odmah nakon što ga je Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.