Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Produžen pritvor vlasniku glumačke škole osumnjičenom za silovanje učenica

Aleksić je uhapšen 16. januara, nakon što je glumica Milena Radulović medijima ispričala da ju je dok je bila maloljetna silovao više puta

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu 12. februara je donio rješenje o produženju pritvora do 30 dana profesoru glume Miroslavu Aleksiću.

Miroslav Aleksić optužen je za silovanje, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Ova odluka obrazložena je postojanjem “okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenu ponoviti krivično djelo”, zatim jer je djelo za koje je optužen propisana kazna veća od deset godina zatvora, kao i zato što su “način izvršenja krivičnog djela i težina posljedice djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”.

Aleksić je uhapšen 16. januara, nakon što je glumica Milena Radulović medijima ispričala da ju je dok je bila maloljetna silovao više puta.

Potom su i druge njegove učenice iznijele da su doživjele isto.

Sumnja se da je on od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije bile maloljetne.

Više javno tužilaštvo u Beogadu je ranije saopštilo, a televizija N1 prenela, da se Aleksiću na teret stavlja osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji.

Aleksić je prilikom saslušanja negirao krivicu.