SHOWbuzz

Srbija

Produžen pritvor vlasniku glumačke škole osumnjičenom za silovanje učenica

12/02/2021

Aleksić je uhapšen 16. januara, nakon što je glumica Milena Radulović medijima ispričala da ju je dok je bila maloljetna silovao više puta

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu 12. februara je donio rješenje o produženju pritvora do 30 dana profesoru glume Miroslavu Aleksiću.

Miroslav Aleksić optužen je za silovanje, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Ova odluka obrazložena je postojanjem “okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenu ponoviti krivično djelo”, zatim jer je djelo za koje je optužen propisana kazna veća od deset godina zatvora, kao i zato što su “način izvršenja krivičnog djela i težina posljedice djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”.

Aleksić je uhapšen 16. januara, nakon što je glumica Milena Radulović medijima ispričala da ju je dok je bila maloljetna silovao više puta.

Potom su i druge njegove učenice iznijele da su doživjele isto.

Sumnja se da je on od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije bile maloljetne.

Više javno tužilaštvo u Beogadu je ranije saopštilo, a televizija N1 prenela, da se Aleksiću na teret stavlja osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji.

Aleksić je prilikom saslušanja negirao krivicu.

Komentari

Autor: RSE

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.