sff

Programi Sarajevo Film Festivala i u Mostaru

sff – mostar

Ovo je svakako najveći festival u regiji, donosi nam odlične filmove i pozivam sve zainteresovane da se i ove godine odazovu na lijepo druženje, izjavila je voditeljica programa SFF-a u Mostaru Ines Radić

I ove godine Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar. U Ljetnom kinu Cineplexx ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti tokom narednih sedam dana imat će priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala. Ulaznice su u prodaji svakim danom od 14 do 22 sata za pultom Cineplexx Plaze, a početak projekcija označila je svjetska premijera filma Danisa Tanovića “Deset u pola”.

Voditeljica programa Sarajevo Film Festivala u Mostaru Ines Radić prisjetila se prošlogodišnjeg programa u Plazi, kazavši da je to bio pun pogodak te da nije bilo dileme oko organizacije Festivala u Mostaru i ovog puta.

“Iako smo prošle godine imali restrikcije, uspjeli smo sugrađanima omogućiti da u miru pogledaju omiljene filmove, i to pod zvijezdama. Oni su se odazvali u velikom broju, što će sigurna sam, biti slučaj i ovog puta. Cijena jedne ulaznice za svaki od filmova je sedam KM. Napominjem da postoji i mogućnost online kupovine. Ovo je svakako najveći festival u regiji, donosi nam odlične filmove i ja pozivam sve zainteresovane da se i ove godine odazovu na lijepo druženje”, izjavila je Radić.

Nakon projekcije filma “Deset u pola”, na programu je film “Otac”, koji je nagrađen “Oscarom” za najbolju glumu i scenario, a zatim “Hvataj se ceste” – prikazan u Cannesu, te “Quo vadis Aida” i “Jahači pravde”. Posljednje večeri Festivala na programu je film “Toma” autora Dragana Bjelogrlića, posvećen liku pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića. Sve projekcije počinju od 21,30 sati.

sff