Ekaterina Karaglanova

Pronađen ubica “ruske Audrey Hepburn”, otkriven i razlog surovog zločina

Ekaterina Karaglanova

Ruskinja je pronađena u koferu gola s prerezanim vratom i višestrukim ubodnim ranama

Ruska blogerka Ekaterina Karaglanova (24) pronađena je mrtva u iznajmljenom stanu u Moskvi, a cijelu Rusiju je potresao ovaj slučaj koji opisuju kao “zločin iz horor filmova”.

Ruskinja je pronađena u koferu gola s prerezanim vratom i višestrukim ubodnim ranama.

Policija je uspjela da pronađe zločinca i privede Maksima Garejeva (33).

Jekaterina, koju zovu ruska Audrey Hepburn, je radila i kao eskort dama kako bi platila studije medicine. Na internetu postoje mnoge njene eksplicitne fotografije, kao i navodi i da su je često ucjenjivali i čak prijetili zbog slika, ali nikad ništa nije prijavila.

Kobnog dana, u njenom stanu se pojavio Garejev što su snimile i kamere.

Kada je saznao da se spremala da otputuje za Holandiju sa jednim starijim muškarcem, ubo ju je nekoliko puta u grudi. Potom je htio da je sakrije u kofer i da je se otarasi, ali tijelo nije stalo, tako da ga je ostavio u stanu.

Garejev tvrdi da je Jekaterinu vidio na sajtovima koji nude seksualne usluge, ali kako se navodi, nisu mogli da se dogovore oko cijene. Ona je smatrala da je ponudio malu sumu.

“Uvrijedila me je, uništila moje seksualno dostojanstvo i rugala se mojim finansijskim sposobnostima. Nisam mogao to da podnesem, pa sam je izbo najmanje pet puta u vrat i grudi. Kajem se i sarađivaću sa vlastima”, rekao je u policiji.

Pošto Ekaterina nije odgovarala na pozive, njeni roditelji su se zabrinuli. Zamolili su njenog stanodavca da obiđe njen stan i tada je otkriveno da je mrtva.

Njen posljednji post na Instagramu, gdje ju je pratilo nekoliko stotina hiljada ljudi, bio je o putovanju na Krf, 22. jula. Njeno tijelo je pronađeno pet dana kasnije.