Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prošlo je osam godina: Tošina bivša se udala, menadžerica uzgaja lavandu

e80f2ca4a04b6051b1392da61c1206d1

– Ne prođe dan a da ne pomislim na njega. Provodili smo puno vremena zajedno na putovanjima, koncertima… Vrijeme još uvijek nije zaliječilo rane, kazala je Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog Toše Proeskog, koji je prije osam godina poginuo 16. listopada u 6:20 sati u stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške.

VW Touareg, kojim je upravljao pjevačev prijatelj Georgij Georgijevski (32), zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario je u prikolicu tegljača pri čemu se suvozačeva strana gdje je sjedio Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

8f-ljilja

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, imao je samo 26 godina. Nakon pogibije proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije te je dan njegova pogreba proglašen Danom nacionalne žalosti.

Ljiljana je bila u automobilu na stražnjem sjedalu i taj dan nikad neće prežaliti.

Tošinim neutješnim roditeljima otad kao da je vrijeme stalo. Gospođa Petrović, koja se s njima redovito čuje, kaže da se njihova tuga ne može s ničim izliječiti.

– Utjehu im daju njihovi unuci Kristijan i Nikola, sinovi Tošine šest godina starije sestre Dore. 14-godišnji Kristijan jako podsjeća na Tošu i pjeva i svira, priča nam bivša menadžerica.

andrijana_938484S0

Ona se nakon tragedije potpuno povukla s estrade. Živi u Nišu, bavi se proizvodnjom eteričnih ulja i uzgaja lavandu.

Dugogodišnju Tošinu djevojku, rukometašicu Andrijanu Budimir, njegova smrt je duboko potresla i jedva se oporavila.

Udala se 2013. za ugostitelja iz Skoplja, a prije godinu i pol je rodila sina Maksima.

Tošini brojni obožavatelji već su posljednjih dana počeli obilježavati tužnu godišnjicu. Nedavno je na YouTubeu puštena i dosad neobjavljena pesma ‘Efta purane ikone’ na romskom jeziku.