nesreća u parizu

Prošlo je tačno 25 godina od stravične pogibije princeze Diane

New Project (37)

Fatalnu nesreću jedino je preživio Trevor Rees-Jones, Dianin tjelesni čuvar

Prošlo je tačno 25 godina od stravične pogibije princeze Diane, prve supruge princa Charlesa te majke prinčeva Williama i Harryja. Njena prerana smrt rastužila je ne samo Veliku Britaniju nego i cijeli svijet. Njen život i smrt i danas su predmet interesa svjetske javnosti, koja s nestrpljenjem očekuje dosad nepoznate informacije o njenom braku s princom Charlesom, razvodu, ljubavnicima, ali i tragičnoj nesreći.

Tačno 31. avgusta 1997. godine dogodila se saobraćajna nesreća u tunelu Pon de l’Alma u Parizu, u kojoj je život izgubila mnogima omiljena britanska princeza. Princeza od Walesa sjedila je na stražnjem sjedištu luksuznog Mercedesa, koji se zabio u potporni stup tunela, a u nesreći je preminuo i njen ljubavnik, filmski producent Dodi Al-Fayed te vozač Henri Paul, koji je vozio pod uticajem alkohola i antidepresiva.

Fatalnu nesreću jedino je preživio Trevor Rees-Jones, Dianin tjelesni čuvar. Na njegovom licu i danas se vide ožiljci od nesreće. Proteklih godina nije ga se moglo vidjeti u javnosti, a nedavno je Daily Mail objavio njegove fotografije.

Prema pisanju britanskih tabloida, Trevor sa suprugom i djecom živi u Oswestryju. Nakon nesreće radio je na svojoj karijeri, pa je tako danas zaposlen kao šef sigurnosti u globalnoj biofarmaceutskoj kompaniji AstraZeneca.

“Živi mirnim životom, nije često u javnosti i ne govori o tragediji. Pokušao je nastaviti sa svojim životom”, rekao je izvor za The Sun. Trevor je jedno vrijeme radio i za milijardera Mohameda Al-Fayeda, čiji je sin Dodi poginuo s Dianom u nesreći.