Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva dama na sudu, traži 150 miliona dolara odštete

melania12

Melania Trump, supruga aktuelnog američkog predsjednika, ponovno je u New Yorku podignula tužbu protiv dnevnika koji je objavio da je radila kao eskort-djevojka 90-ih godina.

Prva dama traži 150 miliona dolara odštete i kamata od kompanije Mail Media koja objavljuje Daily Mail Online.

U tužbi zbog klevete nekadašnja manekenka slovenskog porijekla tvrdi da navodi lista štete njenom ugledu i umanjuju izglede da ostvari finansijsku korist iz činjenice da je poznata osoba.

Gospođa Trump “imala je jedinstvenu priliku u životu, kao veoma slavna osoba, pokrenuti trgovačku marku proizvoda od kojih bi joj svaki garantovao milione dolara trgovačke transakcije tokom svih godina tokom kojih je zamišljeno da će ostati jedna od najfotografiranijih žena na svijetu”, naglasili su advokati prve dame.

Ta tvrdnja izazvala je polemiku pa su brojne osobe osudile očitu želju Melanije Trump da finansijski profitira time što je “Prva dama” SAD-a.

Komercijalni proizvodi mogli su biti odjeća, nakit te drugi popratni proizvodi, kozmetički proizvodi, parfemi i proizvodi za kosu, precizirali su oni.

Ljutita zbog “zlonamjernih i štetnih” optužbi glede njene prošlosti, a objavljenih tokom predsjedničke kampanje, Melania Trump prvo je uložila tužbu 1. septembra 2016. pred sudom u Marylandu.

Ta se tužba odnosila prvobitno na Daily Mail i Webstera Tarpleyja, autora bloga u toj američkoj saveznoj državi.

Tužba protiv Daily Maila na kraju je odbačena zbog geografske nadležnosti.

Melanijin advokat tada se obratio njujorškom sudu. Postupak protiv Tarpleyja nastavljen je i završio je pobjedom “Prve dame” u obliku dogovora između dviju strana, objavio je utorak advokat Melanije Trump.