Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka na instagramu

Prvi put se oglasila Baldwinova supruga nakon tragedije

hilary (1)
Alec i Hilaria / FOTO: Instagram / @hilariabaldwin

U nedjelju je izvor blizak porodici Baldwin za časopis People rekao da je 63-godišnji glumac “apsolutno shrvan” zbog nezgode na setu i da otkazuje sve projekte kako bi bio sa svojom porodicom

Supruga glumca Aleca Baldwina oglasila se prvi put u javnosti nakon što je njen suprug na setu slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

“Moje srce je uz Halynu. Njenog supruga. Njenog sina. Uz njihovu porodicu i voljene. I uz moga Aleca. Kaže se ‘nema riječi’ jer je nemoguće izraziti šok i bol o tako tragičnoj nesreći. Slomljeno srce. Gubitak. Podrška”, napisala je Hilaria Baldwin na svom Instagramu.

FOTO: Instagram / @hilariabaldwin

U komentarima su joj podršku pružile brojne poznate osobe.

“Držimo Halynu, njenu porodicu, Aleca i njegovu porodicu u našim srcima”, napisala je poznata američka novinarka Katie Couric.

“Šaljem ljubav svima. Svi ste mi u mislima”, poručila je glumica Melanie Griffith.

“Šaljem ljubav”, dodala je komičarka Rosie O'Donnell.

U nedjelju je izvor blizak porodici Baldwin za časopis People rekao da je 63-godišnji glumac “apsolutno shrvan” zbog nezgode na setu i da otkazuje sve projekte kako bi bio sa svojom porodicom.

Hilaria Baldwin je nakon pucnjave navodno odmah napustila dom u New Yorku, a kasnije su i njihova djeca viđena kako odlaze – vjerovatno kako bi se pridružila roditeljima na zasad nepoznatoj lokaciji.

FOTO: Instagram / @hilariabaldwin

Podsjećamo, ispalivši metak iz rekvizita Alec Baldwin je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak usmrtio Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe ustrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i reditelj Joel Souza (48) ustrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (63)”, stajalo je u saopćenju policije nakon tragičnog događaja.

Holivudski stručnjaci smatraju kako je Baldwin počinio veliku grešku jer je ignorisao zlatno pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem na setu.