Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razočarenje u bh. timu nakon ispadanja s Eurosonga

eurosong

Nakon odličnog nastupa koji predstavnicima BiH nije donio plasman u finalnu večer Eurosonga, počele su pristizati i prve reakcije.

Tako su se na svojim  zvaničnim Facebook profilima oglasili Dalal Midhat – Talakić, Ana Rucner i Jaka koji nisu mogli sakriti razočaranje sinoćnjim ispadanjem.

Dalal, razočarana izborom pjesama koje su prošle u finale, prenijela poruku učesnice Eurosonga, Ewe iz Poljske.

Ewa je dodala da su sve pjesme sa Balkana bile prelijepe i poručila kolegama umjetnicima da nastave sa radom i trudom, te da “Eurosong nije sve”.

“Apsolutno se ne slažem s izborom Evrope! Oduvijek sam voljela sve pjesme s Balkana koje su otpjevane na Eurosongu. Zato ne mogu prihvatiti ovakvu odluku. Ali Eurosong ipak nije sve, stoga samo nastavite jer ste odlični. Vaša pjesma i poruka koju ste prenijeli će ostati zauvijek s nama. Nemojte se slomiti, jerste večeras bili najbolji za mnoge ljude. Hvala vam za vaš nastup! Bilo je predivno i magično. Evropa je previše nezrela da bi to razumjela”, prenijela je Dlala na svom profilu Ewinu poruku.

“Hvala vam svima, čestitke mojoj Hrvatskoj. Ponosna sam da smo napokon u finalu. A posebne čestitke i mojoj BiH, hvala vam, volim vas!”, napisala je Ana Rucner na Facebooku.

Jala je kratko poručio: “Tuga”, dok se Fuad Backović Deen još nije oglasio.