Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reditelj “Čuvara galaksije” dobio otkaz zbog uvredljivih tweetova

james gunn

Kompanija Disney otpustila je u petak Jamesa Gunna, reditelja filmova “Čuvari galaksije”, zbog niza nedavno otkrivenih starih tweetova u kojima se šali na račun silovanja i pedofilije.

“Uvredljivo ponašanje i izjave otkrivene na Jamesovom Twitter računu ne mogu se braniti i nisu spojive s vrijednostima našeg studija te smo prekinuli naš poslovni odnos s njim”, rekao je čelnik Disneya Alan Horne u izjavi.

U izjavi koju je objavio časopis Hollywood Reporter, Gun je odgovorio da žali i preuzima punu odgovornost za tweetove.

Zvijezda “Čuvara galaksije” Dave Bautista u petak navečer je na društvenim mrežama poručio da se ne slaže s otkazom reditelju, prenosi Hina.

“Imam više toga za reći ali za sada ću reći ovo… James Gunn je jedan od najtoplijih, najbrižnijih i najdobrodušnijih ljudi koje sam ikada sreo”, napisao je.

U jednom od tweetova, objavljenih uglavnom od 2008. do 2011., Gunn je napisao:

“Najbolja stvar kod silovanja je što kada završi pomislite ‘odličan je osjećaj što je gotovo’!”.

U četvrtak je 51-godišnji Gunn napisao na Twitteru da je sebe vidio kao “provokatora” ali da su njegovi dani kada bi nešto rekao “samo zato što je šokantno” gotovi te da je danas drugačija osoba nego prije nekoliko godina.

Gunn je napisao i režirao dva filma serijala “Čuvari galaksije”, a treći je bio predviđen za 2020. godinu. Još nije poznato ko će ga režirati. Stare tweetove je otkrio i objavio konzervativni portal Daily Caller.