Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reper 50 Cent sankcionisan novčanom kaznom zbog psovki na koncertu

50-cent

Jedan od najpoznatijih američkih repera 50 Cent uhapšen je i sankcionisan novačnom kaznom te upućen prema Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je koristio “nepristojni govor” na svom nastupu na Karibima, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovnica poznatog repera Amanda Ruisi rekla je da je 50 Cent boravio na Karibima na muzičkom festivalu u subotu navečer, u St. Kittsu.

Njegov muzički performans nije bio najavljen, tvrdi Ruisi dodajući da je reper ipak, nastupio pred oko 40.000 osoba nakon insistiranja organizatora festivala.

Policija je po završetku koncerta utvrdila kako je američki muzičar koristio “uvredljivi govor” iako nije precizirala o kojim riječima se radi. Nakon hapšenja i ispitivanja, uručen mu je i “žuti karton” te mu je dozvoljen ostanak na Karibima do ponedjeljka kako bi na sudu mogao platiti kaznu.

Svjetski mediji prenijeli su kako je 50 Cent tokom nastupa koristio vulgarnu riječ “motherf***er” na otočju gdje je “zakonom zabranjeno psovati u javnosti”.

#50cent #PIMP #stkitts #stkittsmusicvestifle

Videozapis objavljuje Samantha Stowe (@yayysamm)

Organizatori su, sa druge strane, policiji potvrdili kako su više puta upozorili repera na zakonska pravila koja se tiču psovki, ali da on “nije htio slušati”.

Prema riječima Ruisi, reper će “ubuduće psovke ostaviti u SAD-u” kada bude dolazio na Karibe.

On je i ranije, 2013. godine platio kaznu u visini od 376 dolara za sličan prekršaj na Karibima.