Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robert de Niro na crvenom tepihu u Sarajevu: Otvoren 22. SFF

de niro1

Slavni američki glumac Robert de Niro pojavio se na crvenom tepihu SFF-a. Veliki broj fanova i novinara dočekao je slavnog glumca, a De Niro je na crvenom tepihu dao ekskluzivni intervju za BHT1.

De Niro je izjavio kako je sretan što je došao u Sarajevo, te kako mu je velika čast što je pozvan na SFF.

“Doveo sam svoje dvoje djece i želio sam da to dožive sa mnom”.

De Niro je kazao da je odavno želio doći u Sarajevo zbog onoga što je gledao na vijesti…

“Gledao sam na vijestima da je Sarajevo granatirano četiri godine. Vidio sam odakle su to radili, sa brda. Impresionirala me ljepota grada. Sramota je da ovakav grad može biti napadnut na taj način. Otišao sam na aerodrom, vidio tunel”, kazao je De Niro.

Na pitanje je li imao priliku pogledati ijedan bh. film je kazao:

“Nažalost nisam. Nisam imao priliku.”

Prilikom šetnje crvenim tepihom na prepunom pozorišnom trgu, De Niro je u jednom trenutku zapeo za nešto što je bilo na crvenom tepihu, no na sreću uspio se zadržati na nogama da ne padne.

Pogledajte intervju koji je De Niro dao za BHT1 na crvenom tepihu…

Biznismenka Sanela Jenkins, srbijanski glumac Nikola Đuričko, američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack, premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, srbijanski pop pjevač Željko Joksimović, samo su neki od javnih ličnosti koji su večeras prošetali crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala (SFF) u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliku pažnju izazvao je dolazak bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića koji se, za razliku od kolega u svečanim odijelima, pojavio odjeven u običnu majicu.

Na njenoj prednjoj strani ispisano je “Taxi Driver” s fotografijom glumca Roberta de Nira, a na poleđini ispisano “Don't forget Srebrenica”.

Nakon svečanog defilea crvenim tepihom u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvoren je ovogodišnji, 22. po redu Sarajevo Film Festival (SFF), javlja Anadolu Agency (AA).

U sali ispunjenoj brojnim gostima iz BiH, regije i svijeta, oči javnosti bile uprte su u holivudskog glumca Roberta de Nira koji je večeras gromoglasno dočekan na SFF-u.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra izjavio je kako nikada dosad nije vidio punije Narodno pozorište.

“Vjerujem da će ovogodišnji festival ostati u našim srcima. S nama je dragi gost kojeg sam ranije upoznao, imao sam tu čast. Počastotvan sam da sam ga ugostio u Sarajevu i vjerujem da će ovdje uživati”, rekao je Purivatra pozivajući slavnog glumca na pozornicu.

De Niro je, nakon višeminutnog aplauza koji mu je upućen, istakao je da je počastvovan što može biti ovdje i otvoriti ovogodišnji SFF u Sarajevu.

SFF, kao najveća regionalna filmska smotra Jugoistočne Evrope, tokom devet festivalskih dana, sve do 20. augusta ove godine, publici će na sedam lokacija predstaviti više od 220 filmova od kojih će čak njih 53 imati svoje svjetske premijere.

Budući da glavni grad BiH posebno zaživi za vrijeme festivalskih dana, i ove godine brojni ugostiteljski i drugi objekti smješteni u staroj jezgri grada radit će dokasno u noć.

Prvi SFF, održan 1995. godine, godinama koje su uslijedile ponio je titulu prestižnog međunarodnog festivala i najveće filmske smotre u regionu.

Slavni glumci John Malkovich, Gerard Depardieu, Kevin Spacey, Mickey Rourke, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Brad Pitt, Gael Garcia Bernal, Benicio del Toro samo su neke od brojnih svjetski poznatih zvijezda koji su protekle dvije decenije u okviru SFF-a posjetile Sarajevo.