Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grad Zenica sufinasira prijevoz učenika

Zenički maturanti defileom obilježili kraj školovanja

Gradska služba za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu Zenice i za narednu školsku godinu planirala je sredstva za finansiranje dijela troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Zenice.

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika Zijada Softića svi učenici koji se prijave za sufinasiranje prijevoza imati će u zavisnosti od socijalnih uvjeta roditelja, i prema ‘Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz’ odgovarajuću potporu.

Da bi ostvarili pravo na sufinansiranje dijela troškova prijevoza učenici trebaju da ispune određene uvjete, da su redovni učenici, da od kuće do škole vozare preko pet kilometara, da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći ili da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici s minimalnom penzijom/plaćom.

Prijave za ostvarivanje ovih prava trebaju se, uz popunjeni propisani obrazac, podnijeti do 6.septembra, nakon čega će nadležna služba odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu.