Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"staljin"

Robert Duvall odabrao svoju najdražu filmsku ulogu, ne, nije ona u Kumu

Robert Duvall najdraža uloga
FOTO: Screenshot
Robert Duvall

Fanovi su se pitali koja mu je uloga u njegovoj dugogodišnjoj karijeri najdraža, a glumac je u nedavnom intervjuu napokon odgovorio na to pitanje

Robert Duvall, renomirani glumac s karijerom dugom sedam desetljeća, obogatio je filmsko platno mnogim ulogama koje su mu donijele kritičke pohvale i prestižne nagrade.

Od kultne uloge Toma Hagena u Kumu do iritantnog, ali dražesnog Maca Sledgea u filmu Tender Mercies, Duvall je dokazao svoju svestranost.

Fanovi su se pitali koja mu je uloga u njegovoj dugogodišnjoj karijeri najdraža, a glumac je u nedavnom intervjuu napokon odgovorio na to pitanje, piše Far Out Magazine.

Na iznenađenje mnogih, Duvall je kao najdražu ulogu odabrao ulogu Josifa Staljina u HBO-ovom televizijskom filmu Staljin iz 1992. godine.

“Jedna od najdražih uloga koje sam igrao je bila uloga Josifa Staljina. To je bila jako teška uloga. Jako teška”, izjavio je Duvall.

Kako bi se pripremio za ulogu, glumac je morao istražiti kompleksnost čovjeka koji je postao sinonim za teror i totalitarnu vlast.

“Obično ne čitam recenzije, ali najbolja koju sam pročitao je bila ona koju je napisao otac Nikite Mihalkova, koji je osam puta sarađivao sa Staljinom”, dodao je Duvall.
“Rekao je da sam bio dobar u ulozi.”

Film Staljin reditelja Ivana Passera je naišao na pozitivne kritike, a mnogi su pohvalili njegov prikaz sovjetskih istorijskih lokacija. Otvorena politika Mihaila Gorbačova je filmašu omogućila pristup inače privatnoj zemlji, zbog čega je imao priliku autentično prikazati uspon i pad notornog ruskog vladara.