Rolling Stonesi izdaju prvi album nakon 11 godina

stonesi

Rock legende objavile su na svom Twitter profilu i YouTubeu kako će u četvrtak obznaniti informacije o svom novom albumu, prvom nakon punih 11 godina, kada je izašao hvaljeni album “A Bigger Bang”.

Stonesi su stavili kratki video u trajanju od 10 sekundi, ispod kojeg piše “coming october 6” (dolazi 6. oktobar). Na videu se vide Mick Jagger, Keith Richards i ostatak benda kako sviraju pjesmu s jakim blues štihom.

Don Was, producent koji zadnje dvije decenije radi sa Stonesima, kazao je kako će grupa izdati album obrada blues standarda iz Chicaga poznatih muzičara kao što su Howlin’ Wolf, Little Walter i drugi. Po njegovim riječima, album bi trebao izaći u decembru.

– Snimili su album za samo tri dana s običnim mikrofonima i bez puno produciranja u studiju, kako bi dobili što autentičniji zvuk – kazao je Was za francuski Le Figaro. Zanimljivo je da se na blues seansama u studiju u zapadnom Londonu sa Stonesima našao i Eric Clapton, koji u susjednom studiju snima svoj album.

Nakon što je snimka njihovog koncerta “Havana Moon” s Kube dobro prošla u svjetskim kinima, ovaj će dokumentarac izaći na DVD-u 11. novembra.