Rolling Stonesi spremni za istorijski koncert na Kubi

Rolling Stones kuba

Britanski rock bend Rolling Stones u četvrtak poslijepodne stigao je u Havanu, gdje će večeras održati svoj prvi istorijski koncert u Kubi. Po dolasku na otok Mick Jagger je uputio kratak pozdrav na španskom jeziku, a zatim dodao da je bend sretan što je stigao u Kubu i da su spremni za veliku zabavu, javlja Anadolu Agency (AA).

Koncert, koji je besplatan, održaće se tri dana nakon što je američki predsjednik Barack Obama bio u zvaničnoj posjeti Kubi tokom koje je objavio kraj ostavštini u odnosima dvije zemlje iz doba hladnog rata.

Privatni avion benda sletio je na aerodrom Jose Martin, a osim četvorice rokera na otok je došlo šezdesetak tehničkih radnika i članovi porodica. Koncert će se održati u kompleksu Ciudad Deportiva u Havani.

„Nastupali smo na mnogim posebnim mjestima tokom naše duge karijere, ali ovaj koncert u Havani je prekretnica za nas, a nadamo se i za sve naše prijatelje na Kubi“, saopštili su iz benda pred dolazak u Havanu.

U jeku kubanske revolucije od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog vijeka smatralo se da strani bendovi poput Rolling Stonesa imaju loš uticaj na društvo, pa je njihova muzika bila zabranjena na radio stanicama. Ipak, Kubanci su njihovu muziku slušali u tajnosti prenoseći kopije albuma jedni drugima.