Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Russell Crowe prodaje sve stvari koje ga podsjećaju na bivšu ženu (FOTO)

Russell Crowe Wife Danielle Spencer

Glumac Russell Crowe (53) finalizirao je razvod s pjevačicom Danielle Spencer (48), s kojom je u braku bio 10 godina.

Kako bi izliječio slomljeno srce, oskarovac je organizirao aukciju na kojoj će prodavati 223 predmeta koji ga podsjećaju na bivšu suprugu.

Aukcija se zove “Umjetnost razvoda”, a ukupna vrijednost stvari koje se prodaju je 3,6 miliona dolara.

“Proces razvoda, bez obzira na to koliko si pozitivan i koliko si prihvatio činjenicu da se rastajete, je još uvijek jako težak. Dok sam prolazio kroz sve to, pitao sam se kako mogu proslaviti ovo. Htio sam staviti stvari u drugačiju perspektivu, da izvučem neku sreću iz svega, a ne samo tugu. I smislio sam ovu aukciju”, rekao je glumac.

Aukcija će se održati 7. aprila, na Croweov rođendan i na godišnjicu braka s Danielle Spencer.

“Tokom razvoda i selidbe shvatio sam da imam jako puno stvari. Pune kutije svega i svačega. Htio sam napraviti mjesta u svom životu”, rekao je glumac.

Neke od stvari koje prodaje su nakit i umjetnine koje su pripadale njegovoj bivšoj ženi, originalna kola i dvije drvene skulpture konja koji su se koristili u filmu “Gladijator”, violina napravljena 1890. godine koja je korištena u filmu “Gospodar i komandant”, maska s otiskom lica Muhameda Alija…

Crowe i Danielle Spencer vjenčali su se 2003. godine, a rastali su se prije pet godina, dok je razvod finaliziran nedavno. Imaju dva sina, Charlesa (15) i Tennysona (12).