Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komemoracija u beogradu

Šaban Šaulić bi trebao biti ukopan u petak

saban saulic 11

Obdukcija će biti obavljena u 10 sat i trajat će dva do tri sata te je planiramo da se sve završi do 14 sati

Pjevač Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj nesreći u Njemačkoj prije četiri dana, a istog dana u državu stigla su njegova djeca Sanela i Mihajlo.

Iako cijela procedura predugo traje, porodici Šaulić su ipak izašli ususret i dozvolili im da vide tijelo prije obdukcije te su njih dvoje proveli pola sata sami u sobi gdje je bilo Šabanovo tijelo. Prostorija je bila posebno ukrašena cvijećem i svijećama.

Kako “Blic” saznaje, obdukcija će biti obavljena u 10 sat i trajat će dva do tri sata te je planiramo da se sve završi do 14 sati.

– Prema proceduri koju nalažu njemački zakoni, nakon obdukcije svi dokumenti šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić. Porodica želi da se odmah nakon toga sa Šabanovim tijelom vrati u Srbiju, ukoliko bude moguće, već istog dana. Svi se nadaju da je to izvodljivo i da će tijelo pjevača stići danas u Srbiju avionom, kako je ranije isplanirano – kaže izvor blizak.

Komemoracija Šabana Šaulića trebala bi biti održana u petak u 11 sati u Skupštini grada, a sahrana odmah nakon toga u 14.30 sati na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.