Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Huffington Post"

Salma Hayek otkrila zanimljiv detalj sa snimanja filma “Desperado”

desperado08 (1)

Na setu s njom tad su bili samo Banderas, Rodriguez i Elizabeth Avellan – Rodriguezova supruga i producentica koju Hayek naziva najboljom prijateljicom

Salma Hayek nedavno je progovorila o snimanju svoje prve scene seksa i otkrila kako je tada plakala na snimanju.

55-godišnja glumica snimala je ljubavnu scenu s Antoniom Banderasom u filmu Desperado (1995). No, nije bila svjesna da film koji je režirao Robert Rodriguez ima tu scenu sve do početka produkcije, otkrila je Salma u epizodi podcasta Armchair Expert objavljenoj ove sedmice.

“Kad smo trebali krenuti sa snimanjem, počela sam plakati”, rekla je.

Shvativši da se od nje očekivalo da snima seksualnu scenu, rekla je da to može učiniti samo na zatvorenom setu, prenosi Huffington Post.

Na setu s njom tad su bili samo Banderas, Rodriguez i Elizabeth Avellan – Rodriguezova supruga i producentica koju Hayek naziva najboljom prijateljicom. Njima je rekla da nije sigurna može li snimiti tu scenu i da se boji.

Hayek je također rekla da je bila uplašena Banderasom jer je bio “vrlo slobodan”, iako je dodala da je bio “nevjerovatan” i “apsolutni gospodin”.

“Plašilo me da to za njega nije bilo ništa”, kazala je.

“Počela sam plakati, a on mi je rekao da se zbog toga osjeća užasno… Bilo mi je jako neugodno zbog plakanja.”

Otkrila je i kako joj je bilo neugodno jer je razmišljala o tome što će njen otac i brat pomisliti kad vide tu scenu. Naposljetku, kaže kako ih je izvela iz kina tokom te scene, a i dugo nakon filma joj je to ostalo traumatično iskustvo s kojim se naučila nositi tek s vremenom.