SHOWbuzz

Oproštaj u stilu

Saray Tango donio duh Buenos Airesa u Sarajevo

12/11/2018

Za kraj vikenda održano je plesno veče u Pubu Festina Lente, po uzoru na plesne večeri Buenos Airesa

Plesni par iz Argentine Ana Baros i Facundo Arnedo spektakularnim plesom tokom „Saray Tango Weekend“ oprostili su se od Sarajeva kojem su donijeli duh Buenos Airesa.

Oni su po prvi put bili gosti u Sarajevu gdje su održali niz radionica za plesače, a vrhunac događaja bilo je plesno veče argentinskog tanga, Gran Milonga, koje je održano 10. novembra u Klubu Jedan.

Za kraj vikenda održano je plesno veče u Pubu Festina Lente, po uzoru na plesne večeri Buenos Airesa, domovine argentinskog tanga.

Ovim povodom brojni plesači iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Beograda, Novog Sada, Podgorice, Banja Luke, Zenice ali i iz Španije i Mađarske došli su u Sarajevo kako bi zaplesali argentinski tango sa domaćinima, ali i brojnim gostima.

Organizator „Saray Tango Weekend“ je Udruženje za promociju i razvoj argentinskog tanga Saray Tango, sa ciljem afirmacije argentinskog tanga kao društvenog plesa, ali i željom da Sarajevu ponude drugačiji vid kulturno-zabavnog života i postane redovna destinacija plesača argentinskog tanga iz regiona i Evrope.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.