Sastanak Erdogana, “sirijske Anne Frank” i problematične Lindsay Lohan

turska

Problematična holivudska zvijezda Lindsay Lohan susrela se sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, njegovom suprugom Emine i sedmogodišnjom djevojčicom Banom koja je pažnju svjetskih medija privukla twittovanjem iz Alepa.

Prijem je upriličen u rezidenciji turskog predsjednika. Američka glumica donijela je svojim domaćinima svjetlo-plave bedževe na kojima je pisao citata samog Erdogana: “Svijet je veći od pet”. Ove riječi odnose se na pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN – Veliku Britaniju, Kinu, Francusku, Rusiju i SAD, piše Daily Mail.

 – Želimo da kažemo svim ljudima u Siriji i Alepu koji pate i svim izbjeglicama, da vas mi ovdje podržavamo da izdržite i budete jaki. Baš kao Bana – rekla je Lindsay u kratkom video koji je Bana objavila na Twitteru.

I sama glumica oglasila se na Instagramu gdje je napisala da je trud koji porodica Erdogan ulaže da pomogne izbjeglicama iz Sirije inspiriše.

– Mir počinje sada – napisala je Lindsay uz fotografiju sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, njegovom suprugom i djevojčicom Banom.

Ovo je inače prvi post na Instagramu koji je Lohan objavila od kada je prije desetak dana izbrisala sve fotografije i ostavila samo kratku poruku “Es-selamu ‘alejkum” što u prevodu znači “Mir s vama”.

Nakon ovog poteza svi svjetski mediji su prenijeli da je mlada glumica prešla na islam, ali to nije zvanično potvrđeno. Ipak, njena majka izjavila je da je problematična zvijezda, koja je imala problema sa zakonom, alkoholom i narkoticima, posljednjih nekoliko mjeseci provela uglavnom u Dubaiju i Turskoj gdje je volontirala u kampovima za izbjeglice iz Sirije.