Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seine promovisao album prvenac: Bez Demofesta to ne bi bilo na ovom nivou

DSC_3314

Album prvenac „Sno sna“ grupe Seine koja je prošlogodišni pobjednik Demofesta, promovisan je danas u Banskom dvoru u Banjoj Luci.

Na albumu se nalazi deset pjesama, a član benda Ivan Ščapec otkrio nam je da je štampanje CD-a završeno, dok se ploče još uvijek štampaju. Nakon pobjede na Demofestu, bend je imao evropsku i balkansku turneju.

„Mastering albuma rađen je u Čikagu, trebao bi izaći 19. septembra, a zatim idemo na evropsku turneju. Reakcije na dosadašnje objavljene pjesme su odlične“, naveo je Ivan, te dodao da je Demofest imao važnu ulogu u procesu snimanja albuma.

„Mi bismo ga svejedno snimili, ali to ne bi bilo na ovom nivou“, kaže on, te dodaje da su se odlučili na izdavanje ploče zbog drugačijeg doživljaja muzike koji ona omogućava.
Na promociji je govorio i producent izdavačke kuće „Slušaj najglasnije“ Zdenko Franjić, koji je bendovima poručio da samo „tjeraju svoje“.

„Danas to mnogo bolje funkcioniše zbog interneta, a projekti poput Demofesta doprinose razvoju muzičke scene. Bendovi bi samo trebali tjerati svoje i nikoga ne slučati“, smatra on.

Tokom promocije publika je imala priliku da pogleda spot za pjesmu „Šilo“, ali i da uživaju u nesvakidašnjoj izvedbi ove pjesme, za koju su se pobrinuli polaznici vokalnog ateljea MaMa VOX iz Banjaluke, predvođeni Majom Dobrijević.