MC "Pavarotti"

Šest bendova na 20. Mostar Blues & Rock Festivalu

mostar rock blues (1)
FOTO: Facebook / @mostarbluesfestival

Slovenski Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix

Dvadeseto izdanje Mostar Blues & Rock Festivala, na kojem će ove godine nastupiti ukupno šest bendova, održat će se u četvrtak i petak, 21. i 22. jula, u Muzičkom centru “Pavarotti” u Mostaru.

Prvi na scenu ide The Sceaming Wheels iz Hrvatske. Ova grupa okupila se 2018. godine, neposredno prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano iste godine u Puli. Tamo su pobjedili u kategoriji najbolji “Solo/Duo” izvođač, a 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”, saopćili su organizatori.

“Nakon njih nastupa beogradski Texas Flood, regionalna perjanica teškog blues/rocka, već su se predstavljali na mostarskom festivalu i stekli brojne fanove”, kazali su iz MC Pavarottija.

Marcus Malone i Innes Sibun sa svojim bendom zatvorit će program.

Innes Sibun svirao je i snimao s legendarnim Robertom Plantom.

Dan poslije, 22. jula, zavjesu će podići grupa ROST, ili profesori iz mostarske Rock škole, vrlo iskusan kvintet s velikom koncertnom kilometražom. Za ovaj nastup pripremaju i posebno iznenađenje.

Slovenski Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix.

Ovogodišnji, 20. Mostar Blues & Rock Festival, zatvorit će Atomsko sklonište.

U sklopu Festivala održat će se radionica i open jam s jednim od ovogodišnjih headlinera Mostar Blues & Rock Festivala Marcus Maloneom.