SHOWbuzz

beauty trikovi

Šest razloga zašto Jennifer Aniston s 50 godina izgleda duplo mlađe

27/10/2019

Časopis People s razlogom ju je dvaput proglasio najljepšom ženom na svijetu

Zvijezda “Prijatelja” Jennifer Aniston ove je godine napunila 50 godina, što se prema njenom izgledu nikada ne bi moglo zaključiti.

Časopis People s razlogom ju je dvaput proglasio najljepšom ženom na svijetu, a Aniston mladolik izgled ne može zahvaliti samo genima već i dobroj brizi o koži, a ovu su njeni najbolji beauty trikovi:

Opsjednuta je gadgetima za njegu kože

“Prije desetak godina sam bila na laserskom tretmanu lica čiji je učinak potrajao oko mjesec dana. Bio je preagresivan i tad sam shvatila da to nije za mene i da takvi tretmani više oštećuju kožu nego što je njeguju”, ispričala je u jednom intervjuu za Vogue, te je otkrila kako sada preferira kućne tretmane s gadgetima poput dermalnih rollera.

Jedan dan u sedmici posvećuje njezi kože

“Nedjelja je moj spa dan”, otkrila je za “Shape”.

“Tada obično radim piling, koristim masku za lice i dobro se hidratiziram”, opisala je Jennifer svoj spa dan nakon kojeg se, kako kaže, probudi s najljepšom i najsjajnijom kožom.

Ima saunu u kući

Da redovan odlazak u saunu može imati brojne prednosti za kožu otkrila joj je njena kolegica iz serije “Prijatelji” Courtney Cox pa je Jennifer odlučila ugraditi saunu u svojoj kući.

“Nema boljeg načina za detoksifikaciju i pomlađivanje kože. Nekoliko puta sedmično nakon teretane odmaram u sauni, a rezultati su nevjerovatni”, ispričala je u intervjuu za Shape.

Kune se u zaštitni faktor

Ako vam do sada već nije postalo jasno da je korištenje krema sa zaštitnim faktorom ključno za održavanje mladolikog izgleda kože, možda vas u to uvjeri Jennifer Aniston.

“Posljednjih nekoliko godina izbjegavam sunčanje i prije svakog izlaska iz kuće nanosim kremu sa zaštitnim faktorom”, otkrila je za Forbes.

Za bronzani ten koristi kremu za samotamnjenje, što je otkrila u intervjuu za Vogue.

“Čarobna” formula je spavanje i voda

Uprkos brojnim preparatima za njegu kože koje korist, Jennifer je uvjerena da svoj mladolik izgled ponajviše može zahvatili snu i hidratizaciji.

“Pokušavam svaku večer odspavati barem 8 sati i popiti bare 2 litre vode tokom dana”, otkrila je za Forbes.

Doručkuje vitamin C

Osim na koži, vitamin C koristi i u hrani.

“Svaku jutro popijem shake od proteinskog praha, špinata, maca praha, bobičastog voća i vitamina C u prahu”, otkrila ja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.