Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Severina u dokumentarnom filmu o slikaru Dimitriju Popoviću

severina igor

Film smo snimali u Cetinju, Parizu i Zagrebu i mislim da je redatelj Danilo Marunović napravio zaista poseban film o meni, kaže slikar Dimitrije Popović (66) o filmu “Preludij za snajper” u kojem glumi i poznata hrvatska pjevačica Severina Kojić (45), piše 24sata.hr.

Dimitrije je objasnio i ulogu pjevačice, koja glumi u igranim dijelovima ovog dokumentarnog filma.

– Ona igra Salome, ženu osvetnicu, koja zbog neuzvraćene ljubavi traži glavu Ivana Krstitelja, kao i u ciklusu slika koje sam s njom napravio 2010. godine – prisjetio se slikar.

– Čast mi je bila biti njegova muza za opus Salome koji smo radili prije sedam godina – rekla je Severina.

Na promociji pred fotografima pozirala je s puškom u ruci. Izgledala je opasno, ali ne bez razloga.

– I ja držim u nekim kadrovima pušku. Simbolizira umjetnika koji precizno poput snajperista pogađa u rane savremenog društva, kao što su estradizacija umjetnosti i komercijalizacija ženske seksualnosti- smatra slikar Popović.

Zato je i crnogorski reditelj filma Danilo Marunović (31) Severinu angažirao u igranim kadrovima. Film su premijerno prikazali prošle godine u novembru u Los Angelesu, na tamošnjem ARPA International Film Festivalu.

Na premijeru je došao i glumac Pierce Brosnan (63), koji je Dimitrijev obožavatelj i ima nekoliko njegovih slika koje je kupio kad je boravio u Zagrebu.