Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sharon Stone o najtežim trenucima: U 43. učila pisati i čitati ispočetka

Sharon_Stone_

Holivudska diva Sharon Stone (59) je u posljednjem intervjuu pričala o svojim najdražim filmovima i serijama. Nedavno joj se, kaže, svidio dokumentarac naziva “My Beautiful Broken Brain” o ženi s krvarenjem mozga. S tom se situacijom, kaže, poistovjetila.

– Imala sam moždani udar i mozak mi je krvario devet dana. To mi je zauvijek promijenilo život. Imala sam pet posto šanse da preživim. Kada sam se vratila kući nakon bolnice, jedva sam mogla hodati. Kuk mi je bio nestabilan, nisam mogla gledati na lijevo oko i nisam ništa čula na lijevo uho – ispričala je Stone.

Glumica nakon toga nije mogla tri godine pisati.

– Moja ruka nije slušala moj mozak, morala sam naučiti pisati i čitati ispočetka. Morala sam ponovno naučiti pričati. Godinama nisam osjećala ništa u lijevoj nozi – prisjetila se glumica koja se proslavila u filmovima “Totalni opoziv” i “Sirove strasti”.

Dok je mirovala, puno je, kaže, gledala televiziju, a to joj je i pomoglo pri oporavku. Uloge na televiziji su joj bile i prve nakon dugogodišnje pauze.

– Prvo sam imala gostujuću ulogu u seriji “Zakon i red” 2010., a to iskustvo mi je bilo jako neobično. Izgubila sam fotografsko pamćenje, pa nisam znala kako pamtiti svoje rečenice iz scenarija. No, sada mi sve lakše ide – otkrila je Stone.

Danas je strastvena obožavateljica mnogih serija, a najdraža joj je britanska “The Crown”.

Glumica trenutno snima seriju “Mosaic” s rediteljem Stevenom Soderberghom (55) koja će se emitirati na HBO-u.