Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ziggy

Sin Boba Marleyja: “Travu sam počeo pušiti s devet godina”

ziggy

Iako se marihuana danas najviše koristi “za rekreaciju”, njemu je, tvrdi, pomogla u duhovnosti

U intervjuu za Reader's Digest 50-godišnji Ziggy Marley, sin legendarnog Boba Marleyja, prvi je put otvoreno progovorio o odnosu prema marihuani, koju je njegov otac prilično javno volio i revnosno promovisao. Kao jedan od (barem) jedanaestero Marleyjeve djece, s tom se biljkom upoznao prilično mlad i, prema vlastitu priznanju – apsolutno prerano.

“Konzumacija marihuane u rastafarijanskoj kulturi nije smatrana lošom stvari. To se nije skrivalo od djece. Uopće se ni ne sjećam kad sam zapalio prvi joint, imao sam devet godina. Bio sam jako mlad, premlad”, izjavio je Ziggy koji je baš poput oca muzičar i svira nekoliko instrumenata.

“Da sam bio na očevom mjestu, ne bih to dopustio, ali to je bio dio naše religije, jedne od starih kultura čije tradicije moderno društvo ne bi prihvatilo”, rekao je Ziggy.

Iako se marihuana danas najviše koristi “za rekreaciju”, njemu je, tvrdi, pomogla u duhovnosti.

“Kad sam prvi put svojevoljno odlučio zapaliti marihuanu, bio sam tinejdžer, prišao sam tome s duhovnog stajališta. To mi je dalo uvid u mene i moju duhovnost, to sam koristio kao jednu vrstu uticaja dok sam čitao knjige o spiritualnosti. Koristio sam to da bi mi dalo drukčiju perspektivu tako da mi um nije na mjestu na kojem je inače. Postajao sam šaman”, rekao je Ziggy.

“Nikad to nisam radio da bih se napušio. Educirao sam se o tome kako marihuanu koriste jogiji u Indiji i otišao sam tom stazom, nisam otišao stazom zabave”, zaključio je Ziggy.