srbija u šoku

Sin gazde TV Pink usmrtio djevojku i dobio godinu kućnog pritvora

aleksandar-mitrovic-andrea-bojanic (1)

Mitroviću mlađem se uračunava u kaznu vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine

Sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović, osuđen je danas na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Mitrović osuđen zbog krivičnog djela “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi”.

Mitroviću mlađem se uračunava u kaznu vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, tako da mu je ostalo da odsluži manje od 10 meseci.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom na pješackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat, u ulici u kojoj je ograničenje 40 kilometara na sat!

Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović. Aleksandar je Mitorvićev sin iz prvog braka sa pjevačicom Sonjom Mitrović-Hani.

I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.