Alyssa Milano

Slavna glumica objavila snimku: Kao da mi je slon sjedio na prsima, opada mi kosa

milano glumica (1)

I uprkos svim simptomima, test na Covid-19 dvaput mi je bio negativan, što samo pokazuje koliko je američki sistem testiranja loš, napisala je

Američka glumica Alyssa Milano (47) nedavno je otkrila kako se još u aprilu ove godine zarazila koronavirusom, a sad je na Instagramu objavila video u kojem je progovorila o posljedicama bolesti s kojima se i dandanas nosi.

Naime, zvijezda hit TV serije “Čarobnice” i dalje muku muči s gubitkom kose, koji je samo jedan od simptoma Covida-19.

Upravo je jedno nedavno istraživanje, u kojem je učestvovalo 1.500 pacijenata koji su preboljeli koronavirus, pokazalo kako je više od četvrtine njih imalo ozbiljnih problema s ispadanjem kose.

– Samo jedno četkanje – ovo je moj gubitak kose od Covida-19. Nosite masku! – upozorila je glumica i pokazala pramenove ispale kose.

– Kad sam se zarazila, mislila sam da ću umrijeti… Nikad u životu nisam bila tako bolesna – imala sam osjećaj da mi slon sjedi na prsima, nisam mogla disati, nisam mogla zadržati hranu u sebi, izgubila sam četiri kilograma u dvije sedmice, bila sam zbunjena, imala sam groznicu i užasne glavobolje… I uprkos svim simptomima, test na Covid-19 dvaput mi je bio negativan, što samo pokazuje koliko je američki sistem testiranja loš.

View this post on Instagram

This was me on April 2nd after being sick for 2 weeks. I had never been this kind of sick. Everything hurt. Loss of smell. It felt like an elephant was sitting on my chest. I couldn’t breathe. I couldn’t keep food in me. I lost 9 pounds in 2 weeks. I was confused. Low grade fever. And the headaches were horrible. I basically had every Covid symptom. At the very end of march I took two covid19 tests and both were negative. I also took a covid antibody test (the finger prick test) after I was feeling a bit better. NEGATIVE. After living the last 4 months with lingering symptoms like, vertigo, stomach abnormalities, irregular periods, heart palpitations, shortness of breath, zero short term memory, and general malaise, I went and got an antibody test from a blood draw (not the finger prick) from a lab. I am POSITIVE for covid antibodies. I had Covid19. I just want you to be aware that our testing system is flawed and we don’t know the real numbers. I also want you to know, this illness is not a hoax. I thought I was dying. It felt like I was dying. I will be donating my plasma with hopes that I might save a life. Please take care of yourselves. Please wash your hands and wear a mask and social distance. I don’t want anyone to feel the way I felt. Be well. I love you all (well, maybe not the trolls. Just the kind people.)❤️

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa) on

I nakon što sam posljednja četiri mjeseca živjela s vrtoglavicom, neredovnim menstruacijama, nedostatkom daha, gubitkom kratkotrajne memorije, osjećajem preskakanja srca i stanjem opće nelagode, otišla sam napraviti krvni test na antitijela u privatni laboratorij i on je bio pozitivan, što znači da sam imala koronavirus – rekla je Alyssa, a prenosi News.com.au.

– Sinoć sam osjetila groznu težinu u grudima. Otišla sam na hitnu kako bih se uvjerila da nije riječ o krvnom ugrušku. Srećom, radilo se o lažnoj uzbuni… Samo želim da znate – ova bolest nije prevara. Zbilja sam mislila da umirem… Donirat ću svoju plazmu s nadom da ću nekome uspjeti spasiti život.

Molim vas, pobrinite se za sebe – redovno perite ruke, nosite zaštitne maske i poštujte pravila o socijalnoj distanci. Ne želim da se iko ikad osjeća onako kako sam se ja donedavno osjećala – objavila je Alyssa Milano.