Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavna glumica uhapšena na protestima u Washingtonu (VIDEO)

rosario

Slavna američka glumica Rosario Dawson uhapšena je zajedno s još nekoliko desetaka ljudi koji su u petak demonstrirali na Capitol Hillu u Washingtonu.

Seksi glumica uhapšena je uz ostale pristalice Bernieja Sandersa zbog okupljanja i remećenja javnog reda i mira. Kažnjena je sa 50 dolara novčane kazne, a potom puštena te, kako piše Guardian, neće morati na suđenje.

Protest u petak je samo dio demonstracija koje traju sedam dana u sklopu pokreta Democracy Spring koji se bori protiv korupcije u politici i za besplatne i slobodne izbore “u kojima svaki američki građanin ima jednako vrijedan glas”.

Dawson je na svom profilu na Instagramu podijelila dosta fotografija s protesta, prenosi Mashable. Glumicu, kao i druge demonstrante, policija je u nekoliko navrata upozoravala prije nego što im je stavila lisice na ruke.

– Htjela sam ovime izraziti solidarnost s ljudima koji se zalažu za promjene i jednostavno privući pažnju na ovu temu jer mislim da je od velike važnosti, rekla je glumica za Guardian. Istaknula je i da se policija s poštovanjem odnosila prema prosvjednicima.

Kazna od 50 dolara nije zaustavila Dawson pa je već u subotu bila na novim demonstracijama kao podrška Bernieju Sandersu u New Yorku.