Lindsey Vonn

Slavna skijašica u spotu za Parišku sedmicu mode

Rad s olimpijcima dio je Browneovih poslovnih planova za tekuću godinu. Kazao je da voli raditi sa sportistima jer ga oni najviše nadahnjuju

Legendarna skijašica Lindsey Vonn, koja se od skijanja oprostila 2018., pojavila se u nedjelju kao model u promo filmu za novu kolekciju američkog dizajnera Thoma Brownea na Pariškoj sedmici mode, javio je CNN.

Pariz je još jedan u nizu modnih centara koji je ove godine bio primoran svoje tradicionalno izdanje sedmice mode realizirati u virtuelnom obliku zbog restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Iz istog su razloga brojni dizajneri odabrali promotivne spotove kao način predstavljanja svojih novih modnih kolekcija. Među njima je i američki dizajner Thom Browne. On je kao model za svoje najnovije modne uratke odabrao upravo olimpijku Lindsey Vonn.

Browneov promotivni film za kolekciju jesen/zima 2021. prikazuje Vonn u voluminoznoj haljini, zatim u košulji s bijelim ovratnikom i crnom leptir-mašnom.

Lijepa skijašica u filmu helikopterom stiže do vrha skijaške staze, potom odbacuje voluminoznu haljinu te se spušta niz skijašku stazu u dugoj jakni s prugastim detaljima i plisiranoj suknji.

“Želio sam osmisliti ovu prekrasnu sliku Vonn u njezinu okruženju i tako ispreplesti svoj svijet s njenim”, rekao je Browne o saradnji sa skijašicom.

“Nova sezona započela je vrlo jednostavnom idejom… kombinacijom krojačkog zanata i ekstremnog skijanja”, pojasnio je.

Rad s olimpijcima dio je Browneovih poslovnih planova za tekuću godinu. Kazao je da voli raditi sa sportistima jer ga oni najviše nadahnjuju.

Ranije je u stvaranju modne kolekcije za proljeće/ljeto 2021. sarađivao s mačevaocem Raceom Imbodenom, te s atletičarkom Kendall Baisden.