Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavne dame koje ne vole da se briju (FOTO)

julia

Hollywoodske glumice, pjevačice i manekenke posljednjih godina “krše” pravila ljepote koja nalažu da žene moraju biti glatke, bez suvišnih dlaka, a ponajviše ispod pazuha i na nogama. Mnogi to smatraju neprivlačnim, neki nehigijenskim, ali one se ne obaziru na negativne komentare.

Madonna

Kraljica popa Madonna vjerovatno je najpoznatija žena koja ponosno pokazuje svoje dlakave pazuhe. Teško je reći je li to njen feminizam, lijenost ili jednostavno pokušava biti drugačija.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Long hair…… Don't Care!!!!!! #artforfreedom #rebelheart #revolutionoflove

Objavu dijeli Madonna (@madonna)

Lourdes Leon

Madonnina kćerka krenula je majčinim stopama i za Novu godinu iznenadila je sve s dlakama ispod pazuha. Mnogi su se dvoumili sviđa li im se to ili ne, ali na kraju su ipak došli do zajedničkog zaključka – ona je Madonnina kćerka, je li moglo drugačije završiti?

– Sve dok koristi vodu i sapun za tu “kosu”, kod mene može proći – bio je jedan od komentara.

Julia Roberts

Američka glumica 1999. godine pokrenula je pravu dlakavu lavinu komentara kada se na filmskoj premijeri u Londonu pojavila u uskoj, sjajnoj crvenoj haljini i s dugim smeđim dlakama ispod pazuha. Iako su ju mnogi napadali da ne drži do sebe, stručnjaci su objasnili kako dlakava ženska pazuha nisu nikakva novost. Još su davno prije u istoriji Hollywooda glumice masovno puštale dlake i to je bio modni trend i znak ljepote.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

BADASS!!!!?? #ihatehashtags#juliaroberts #womanpower#armpitshair #nottinghill#premier#badass!!

Objavu dijeli Unknown Girl… (@thelovelyscreamqueen)

Juliette Lewis

Glumica se nije nimalo sramila svojeg prirodnog tijela kada je na jedan party došla u plavo-crnoj uskoj haljini koja joj je istaknula obline, ali i poprilično dobro uzgojen grm ispod pazuha.

Bella Throne

Još jedna glumica koja nije samo ulovljena u javnosti, već ponosno objavljuje fotografije svojih “dlačica” na društvenim mrežama. Poznata je po borbi za ženska prava i poticanju žena da prihvate sebe kakve jesu, a ne da podlegnu društvenim normama kako bi bile prihvaćene.

Willow Smith

Kćer glumca Willa Smitha na društvenim mrežama pokazuje svoje izvanredne talente crtanja, pjevanja i samostrijela. U jednom videu koji je objavila, kako gađa metu s lukom i strijelom, pokazala je i svoje dlakave pazuhe te ušla na popis poznatih dlakavih dama.

Paris Jackson

Nesuđena glumica i zaposlena manekenka, kćer kralja popa Michaela Jacksona, Paris Jackson pokušava svojim ne brijanjem promijeniti svijet. Naime, Paris smatra kako je slika o “savršenom” društvu zapravo nerealna i iskrivljena te da se, prvenstveno žene, trebaju tome oduprijeti i izboriti se za sebe.

Bilo da puste dlake da budu “divlje i slobodne” ili da im je koža glatka poput dupina, ove žene i dalje će nositi titulu jednih od najljepših žena na kugli zemaljskoj.