SHOWbuzz

lance reddick

Slavni američki glumac iznenada preminuo, jučer je objavio sliku na Instagramu

18/03/2023

Jučer je na Instagramu objavio selfie sa svojim psima. Odmarali su se na kauču. "Na ekranu i izvan njega, nije čudno što volim razmaziti svoje pse", napisao je

Preminuo je Lance Reddick, najpoznatiji po ulogama u seriji Žica (The Wire) i filmskoj franšizi John Wick, saznaje TMZ.

Imao je 60 godina.

Izvor iz policije rekli su za TMZ da je Lance danas pronađen u svojoj kući. Uzrok smrti trenutno nije otkriven.

Lance je nedavno bio na turneji za četvrti nastavak franšize John Wick, u kojoj glumi Charona. Imao je zakazano gostovanje za sljedeću sedmicu u emisiji Kelly Clarkson.

Jučer je na Instagramu objavio selfie sa svojim psima. Odmarali su se na kauču. “Na ekranu i izvan njega, nije čudno što volim razmaziti svoje pse”, napisao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lance Reddick (@thereallancereddick)

Prije angažmana u Johnu Wicku mnogi ga pamte po ulozi Cedricka Danielsa u hit seriji The Wire. Njegov lik pojavljuje se u svih pet sezona. Imao je uloge i u mnogo popularnih serija, kao što su Fringe, Bosch, Oz, Lost i Netflixova serija Resident Evil.

Osim uspjeha na televiziji, Lance je glumio i u filmovima. Uz franšize John Wick, glumio je u filmovima poput Angel Has Fallen i Godzilla vs. Kong.

Ostali su i neobjavljeni projekti, poput uloge u nadolazećoj Disneyjevoj seriji Percy Jackson and the Olympians. Osim glume, bavio se i muzikom, a i studirao je na Yaleu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.