SHOWbuzz

Slavni glumac s 37 godina otkrio da mu je sestra zapravo majka

07/10/2016

Sestra Jacka Nicholsona (79) zapravo je njegova majka, a njegovi roditelji su njegovi baka i djed, priča je jednog od najomiljenijih glumaca svih vremena.

Naime, Jackova majka June Frances Nicholson bavila se plesom i razmišljala o blistavoj karijeri. Međutim, sudbina je imala drugi plan – ostala je u drugom stanju s kolegom Donaldom Furcillom-Roseom, a zatim se udala za njega 1936. godine.

June je ubrzo saznala da je Donald već oženjen pa je brak poništen, a njena majka Ethel May Nicholson preuzela je brigu o malenom Jacku, kako bi njena kćerka mogla nastaviti karijeru. Tako je glumac živio u uvjerenju da su mu baka i djed roditelji te da mu je June starija sestra.

Nekoliko desetljeća kasnije kasnije, Jack Nicholson postao je planetarno poznat, a sa slavom došli su i brojni znatiželjnici koji su imali potrebu malo ‘pročačkati’ po njegovoj prošlosti.

Jack-nicholson-cigar

– To je cijena slave. Svi počnu kopati po tvom privatnom životu i sljedeće što znaš je da je tvoja sestra zapravo tvoja majka – izjavio je glumac u jednom intervjuu.

Naime, u vrijeme kada je u kina stigao film ‘Chinatown’, Time Magazine odlučio je objaviti veliku priču o Jacku, koji je tada imao 37 godina, a neko iz časopisa bio je zadužen da nazove glumca i provjeri s njim neke informacije vezane za njegov život, među kojima je bila i ona da je njegova sestra June zapravo njegova majka. Legendarni glumac nije imao pojma o čemu se radi i u tom je trenutku je sve negirao.

Njegove ‘majka’ i ‘sestra’ tada su već bile pokojne pa je Jack odlučio nazvati svog ‘šogora’ Shortyja, koji je bio suprug njegove druge ‘sestre’ Lorraine. Shorty je rekao da ne zna ništa o tome i da to nije istina. Ipak, nakon nekog vremena nazvao ga je upravo Shorty i rekao mu: ‘Dat ću ti Lorraine. Ne mogu ti reći ništa osim da je plakala cijelu noć…’.

Lorraine, za koju je saznao da nije njegova sestra već tetka, rekla mu je cijelu istinu – da je June zapravo njegova majka, a žena za koju je cijelog života mislio da mu je majka je zapravo njegova baka.

Iako je priča o njegovom porijeklu prilično istražena, Jack i dalje ne zna cijelu istinu, jer mu nedostaje jedan detalj – ne zna ko mu je zapravo otac. Kada je saznao da je June zapravo njegova majka, Nicholson nije želio saznati ko je njegov drugi roditelj.

Kada se javnosti obratio Furcillo, tvrdeći da nikada nije nijekao očinstvo te je ponudio DNK analizu, Jack ju je bez razmišljanja odbio rečenicom: ‘Otac je onaj ko ti pomaže dok odrastaš, a ne neko ko ima iste spirale u genskom kodu’.

– Odrastao sam sa ženama, baka me naučila kakve su one, zapravo, i kako se ophoditi s njima. Nakon škole nagovarali su me da upišem studij matematike. Zanimalo me pravo, čak sam htio postati sportski novinar. Tek sada pošteno mogu reći da ni u jednom poslu ne bih bio tako dobar kao što sam u glumi – kaže holivudska legenda i veliki zavodnik kojem i danas žene rijetko odolijevaju.

Komentari