Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

John Cusack

Slavni glumac tvrdi da ga je napala policija na protestima

cusack (1)

Kada ne možete biti svjedoci onoga što se događa u vašem gradu, način na koji vidite svijet postaje strogo ilegalan”, kazao je John

Protesti zbog ubistva Georgea Floyda održavaju se diljem Amerike. Holivudski glumac John Cusack bio je na protestu u Chicagu gdje ga je, prema njegovim riječima, napala policija.

Policajci su, tvrdi, vikali na njega da se skloni dok je snimao sve što je vidio. “Lupali su palicama po biciklu, a nije im se svidjelo ni što sam snimao zapaljeni automobil”, kazao je glumac.

Snimku je objavio na Twitteru.

“Kada ne možete biti svjedoci onoga što se događa u vašem gradu, način na koji vidite svijet postaje strogo ilegalan”, kazao je John.

Glumac na svom profilu gotovo svakodnevno objavljuje fotografije i videozapise protesta ispod kojih poziva ljude da prosvjeduju protiv policijske brutalnosti, ali da ne koriste nasilje.


“Jednostavno sam se našao na mjestu gdje se održavao protest”, odgovorio je pratiteljima koji su pitali kako se našao tamo.

Inače, ljudi su izašli na ulice nakon smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca kojem je policajac pet minuta koljenom pritiskao vrat, dok je on molio za život.