drake

Slavni reper povukao svoje nominacije za nagradu Grammy

drake (1)
Drake / FOTO: Instagram

64. svečanost dodjele Grammyja trebala bi se održati u Los Angelesu 31. januara

Kanadska rap superzvijezda Drake povukao je svoje dvije nominacije za ovogodišnju dodjelu Grammyja, a Recording Academy, udruženje muzičara i muzičkih profesionalaca koja organizira dodjelu nagrada, uvažilo je njegov zahtjev.

Reper je nominiran u kategoriji najboljeg rap albuma za Certified Lover Boy i za najbolju rap izvedbu za pjesmu Way 2 Sexy.

Zasad Drakeovi predstavnici nisu iznijeli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja muzička ostvarenja nastavit će se za samo četiri kandidata, vjerovatno zato što su glasački listići već poslani članovima Akademije.

Drake, koji je dosad osvojio četiri Grammyja, više se puta sukobio s organizatorima dodjele prestižnih muzičkih nagrada. Prije godinu dana je rekao da ih treba zamijeniti “nečim novim što će se prenijeti na generacije koje dolaze”.

To je kazao pošto organizatori dodjele nisu nominirali kanadskog repera Weeknda ni u jednoj kategoriji za 2021. godinu, uprkos tome što je imao jedan od najboljih albuma i jedan od najboljih singlova u 2020.

Istovremeno pjevaču prijeti više tužbi zbog rap koncerta (Astroworld Festival) održanog prošli mjesec u Teksasu, na kojemu je u velikoj gužvi i naguravaju život izgubilo deset obožavatelja

I mnogi drugi vrhunski tamnoputi umjetnici, među kojima su The Weeknd, Frank Ocean i Jay-Z, u posljednjih su nekoliko godina proglasili Grammyje nevažnima, posebno ističući neprepoznavanje vrijednosti tamnoputih umjetnika.

64. svečanost dodjele Grammyja trebala bi se održati u Los Angelesu 31. januara.