Slavnog reditelja 38 žena oputužilo za seksulno zlostavljanje

Film Independent At LACMA Presents An Evening With James Toback

Nove optužbe protiv Harveya Weinsteina pljušte svakodnevno, a na meti se sada našao i jedan holivudski reditelj. Čak 38 žena tvrdi kako ih je James Toback (72) seksualno zlostavljao.

Njegove žrtve bile su glumice u dvadesetima koje su se tek pokušavale “probiti”, a reditelj slavnog filma “Bugsy” pozvao ih je na “audiciju” pa ih pokušao iskoristiti.

– Najgora stvar je da si slomljena u oba slučaja, i kad spavaš s njim i kad uspiješ pobjeći – ispričala je Starr Rinaldi.

Objasnila je kako joj je rekao da mu “samo mora vjerovati”.

S druge strane, jedna poznata holivudska glumica koja je otkrila svoju priču, odlučila je ostati anonimna. Scena koja se dogodila 2000. godine ostavila ju je bez teksta.

Toback ju je pozvao u svoju hotelsku sobu rekavši joj da je riječ o audiciji. Tjerao ju je da se skine tokom monologa, a ona je počela plakati.

– Jako mi je neugodno – govorila je, a on je rekao kako je to cijela poanta ove vježbe.

Kad je pokušala pobjeći, reditelj joj je rekao da sada mora ejakulirati. Natjerao ju je da mu pritišće bradavice kako bi doživio orgazam.

Glumica Echo Danon je ispričala da ju je zlostavljao na setu svog filma “Black and White”.

– Ako me gledaš u oči i stisneš moje bradavice, svršit ću – govorio joj je.

Voditeljica Sari Kamin upoznala je režisera 2003. godine. Tada je očajnički htjela postati glumica, a on joj je rekao kako će to uspjeti samo ako masturbira sedam puta dnevno.

I nju je nagovarao da se skine na “audiciji” u njegovoj hotelskoj sobi. Prvo je odbijala, ali on je bio uporan. Kada je i on pokušao napraviti isto, pokupila je svoje stvari i pobjegla.

Terri Conn imala je 23 godine kad je s Tobackom radila na sapunici “As the World Turns”. Jednom prilikom uvjeravao ju je da je jedini način da upoznaš osobu taj da ga gledaš u oči kad ona masturbira.

– Počeo se trljati u mene i rekao mi da je upravo ejakulirao. Bila sam šokirana i zgrožena – kazala je.

Niti jedna od žrtava nije kontaktirala policiju, a neke su objasnile kako to nisu učinile jer im je prijetio. Toback, koji je u braku sa Stephanie Kempf, odbacio je sve optužbe.

Rekao je kako su priče lažne jer mu njegov dijabetes i bolest srca “ne dopuštaju takvo ponašanje”.