KS BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara, imenovanje 24. novembra – Fokus.ba
Ostali sportovi

KS BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara, imenovanje 24. novembra

24/10/2017

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KS BiH) u ponedjeljak je zvanično, nakon što je izašao u Službenom listu BiH, raspisao konkurs za izbor generalnog sekretara. Kako nas je obavijestio Sejo Bukva, potpredsjednik KS BiH imenovanje novog generalnog sekretara planirano je na Skupštini saveza 24. novembra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Konkurs ostaje otvoren 15 dana, a svi zainteresovani kandidati za poziciju koju je obavljao Dubravko Barbarić moraju ispunjavati određene uslove. Moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećoj poziciji, visok stepen poznavanja engleskog jezika… Svaki kandidat mora dostaviti i dokaze o državljanstvu i prebivalištu na području BiH.

“Na Skupštini KS BiH, koja će se održati 24. novembra, biće razriješen dužnosti dosadašnji generalni sekretar, a potom imenovan novi. Trenutno je Savez bez generalnog sekretara. Njegov posao obavljaju uposlenici kancelarije Saveza, a kada zatreba pomognem im i ja. Nekako se snalazimo“, kaže Bukva.

Aktuelni potpredsjednik jedan je od trojice članova Upravnog odbora KS BiH, koji je podnio ostavku. Uz Bukvu isto su učinili Mirsad Đonlagić i Mevludin Delibašić.

“Ako se država uključi u naš rad, onda se može dogoditi da ostanemo u Savezu. Ovako nema smisla. Moramo konačno na vrijeme znati koliko ćemo novca dobijati od države, kako bi mogli formirati naš budžet. Sada je situacija takva da se prijavljujemo na konkurse, a ne znamo ni hoćemo li proći, a i ako prođemo ne znamo koliko ćemo novca dobiti. Mora se promijeniti odnos države prema sportu, da konačno kažu šta je njihov interes, da li su to fudbal, košarka, rukomet ili neki drugi sportovi. Ovo sada je sve improvizacija. Čak ljudi dolaze u situaciju da ih neko tuži, a borimo se na sve moguće načine da obezbijedimo sredstva kako bi naša djeca i sve reprezentacije igrale po cijelom svijetu i predstavljale BiH“, naglasio je potpredsjednik KS BiH.

Seniorsku košarkašku reprezentaciju BiH krajem novembra očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini: Bukva kaže da još uvijek nisu osigurali sredstva za tu akciju izabranika selektora Duška Vujoševića, ali i da je optimista, te da se nada da će sve biti riješeno na vrijeme.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom kandidati za generalnog sekretara trebaju dostaviti u zatvorenoj koverti na adresu Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, Branilaca Sarajeva 11/III, 71000 Sarajevo ili lično na protokol KS BiH, uz naznaku: “Prijava na konkurs za prijem u radni odnos“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.