Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podvrgnuta hitnoj operaciji

Sophia Loren nakon što je zadobila nekoliko prijeloma od pada u svom domu

Sophia Loren
Foto: X

Vijest o njenom padu objavio je restoran koji je trebala otvoriti u italijanskom gradu Bariju 26. septembra, četvrti takav lokal koji nosi njeno ime

Legendarna italijanska glumica Sophia Loren podvrgnuta je hitnoj operaciji u nedjelju nakon što je zadobila nekoliko prijeloma od pada u svom domu u Švicarskoj, prenosi PTI.

Izvor blizak Loren rekao je za zabavni website The Hollywood Reporter da je glumica pala u svom kupatilu i zadobila nekoliko prijeloma kuka i ozbiljan prijelom butne kosti zbog čega je bila potrebna operacija. Ona je 20. septembra napunila je 89 godina.

Prema izvoru, operacija je bila uspješna i postoji “oprezni optimizam” o Loreninom putu ka oporavku, koji će biti dug.

Glumicini sinovi Karlo i Edoardo su pored nje u bolnici, dodaju.

Vijest o njenom padu objavio je restoran koji je trebala otvoriti u italijanskom gradu Bariju 26. septembra, četvrti takav lokal koji nosi njeno ime.

Ona je takođe trebala da dobije počasno građanstvo od grada, ali su nakon nesreće otkazani svi njeni angažmani u doglednoj budućnosti.

Loren se posljednji put pojavila u javnosti na Armani modnoj reviji u Veneciji 2. septembra, održanoj tokom 80. Venecijanskog filmskog festivala.