Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpska premijerka više ne krije svoju djevojku (FOTO)

brnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić se ovih dana prvi put zvanično pojavila u javnosti sa svojom djevojkom Milicom Đurđić, i to na otvaranju Muzeja savremene umjetnosti (MSU)!

Nakon što je Kurir nedavno otkrio da je premijerka već osam godina u vezi sa Đurđićevom, koja je doktorica u Kliničkom centru u Beogradu, zaljubljeni par je odlučio da više uopće ne skriva svoju ljubav od očiju javnosti.

Brnabić je zato na svečanosti u MSU svima ponosno predstavljala svoju djevojku.

– One su tokom svečanosti skoro sve vrijeme bile zajedno, a na Aninom licu se prosto vidjelo zadovoljstvo. Premijerka je svoju djevojku Milicu predstavila mnogima iz javnog života, a njih dvije su se posebno ispričale s bivšim ministrom kulture Ivanom Tasovcem. Premijerkina djevojka je imala priliku da porazgovara i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, šeficom parlamenta Majom Gojković, ministrom Aleksandrom Antićem – kaže sagovornik Kurira koji je bio na licu mjesta u MSU.

Inače, Brnabić i Đurđić svojevremeno su se upoznale u jednom gej klubu u prijestonici Srbije, kada su razmijenile kontakte i počele sve češće da se viđaju.

Ubrzo su otpočele vezu, a nešto kasnije i zajednički život. Njihova veza nije bila tajna za rođake i prijatelje, ali otkad je Ana postala predsjednica Vlade, prorijedile su pojavljivanje u javnosti.

Međutim, to se nedavno promijenilo. Tako je premijerka nedavno u Istanbul, na Eurobasket 2017, gdje je otišla da bodri srpske košarkaše, povela i Milicu.

Par bi se trebao uskoro preseliti i u državnu vilu na Dedinju od oko 1.000 kvadrata, a takav luksuz će građane Srbije koštati oko 15.000 eura mjesečno. Premijerka Srbije je, međutim, tvrdila da to nije njena želja, već da je to potrebno zbog sigurnosti.