Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpski denser sklopio ruke poput Xhake i Shaqirija: Hejteri popijte otrov! (FOTO)

djogani3

Prava pometnja nastala je na društvenm mrežama u Srbiji kada se pojavila slika na kojoj se vidi tamošnji popularni denser Gagi Đogani (puno ime Hamit Đogani) koji rukama pravi plesni pokret koji je mnoge podsjetio na simbol dvoglavog orla, kojim su reprezentativci Švicarske albanskog porijekla Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri proslavili golove na utakmici protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Sada se na Internetu pojavila fotografija srpskog densera koji je ruke namjestio na sličan način, pa se odmah našao na meti brojnih optužbi.

Na njega je osuta prava paljba sa tvrdnjama da je to čista provokacija.

Upućena mu je lavina uvreda, a on je poručio da je šokiran onim što čuje.

– Ja sam zgrožen, zgranut i zatečen! Nemam pojma o čemu se radi! U ovoj zemlji svako može da te vrijeđa, omalovažava. Tužan sam – rekao je Đogani medijima i nastavio:

– Udaraju me tamo gdje najviše boli, zbog našeg porodičnog porijekla sa Kosova! Pa ja sam na Facebooku javno podržavao Srbiju, kačio sam i slike. Zar to nije dokaz da mi tako nešto ne bi palo na pamet? Ja sam rođeni Beograđanin. Ne mogu da vjerujem kako mi je dan počeo, molim vas napišite da hejteri popiju otrov! Želim im da piju otrov svaki dan, poručio je Đogani.