Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srušena vrijednost Snapchata za 1,3 milijarde dolara zbog jednog tweeta Kylie Jenner

Kylie Jenner
Kylie Jenner

Zvijezda reality televizije i društvenih mreža te poduzetnica i manekenka Kylie Jenner svojim je tweetom o tome kako više ne koristi aplikaciju Snapchat spustila vrijednost kompanije Snap – vlasnika Snapchata – za 1,3 milijarde dolara, piše BBC.

“Iiii jel’ još neko više ne otvara Snapchat? Ili sam to samo ja… ovo je tako tužno”, napisala je Jenner na Twitteru, a dionice Snapa potonule su za šest posto ubrzo nakon što je njenih 24,5 miliona pratitelja vidjelo objavu. Jedna dionica kompanije Snap trenutno vrijedi 17,51 dolar.

Pretpostavlja se da se Jenner u svom tweetu referirala na Snapchatov redizajn protiv kojega korisnici aplikacije prosvjeduju otkad je implementiran. Milion ljudi je do sada potpisalo peticiju da se vrati stari dizajn.

Kako je Snapchat u konstantnoj i bespoštednoj borbi za korisnike s Facebookom i Instagramom, Jennerin napad na Snapchat dolazi u najgore moguće vrijeme.

Nije pomoglo ni što je 10 minuta nakon svoje prvotne objave na Twitteru napisala da svejedno još voli Snap, “svoju prvu ljubav”.

Iz Snapa odbaciju prigovore na redizajn aplikacije koji je uveden u novembru prošle godine. Šef Snapchata Evan Spiegel ustvrdio je ranije ovog mjeseca da korisnicima samo treba vremena da se na njega naviknu.